dimarts, 23 de setembre del 2014

Visita de la professora Ariela Gordon-Shaag d'Israel




El proppassat dijous dia 18 de setembre ens visitava la professora Ariela Gordon-Shaag, del Hadassah Academic College de Jerusalem. La professora Gordon-Shaag, cap del departament d’Optometria d’aquest college, és una experta mundial en queratocon, comptant amb nombroses publicacions referents a la seva etiologia i patogènesi. Al llarg de la seva exposició es va posar de manifest que a Israel hi ha una incidència força superior de queratocon que a Europa, el que possiblement s’associï a factors genètics i a una major consanguinitat de la població d’aquella regió. També ens va subratllar la importància de l’aberrometria, i principalment de la topografia cornial, com a mètodes per al diagnosi prematur d’aquesta condició.

La professora Ariela Gordon-Shaag era aquests dies a Barcelona per participar a la Segona Conferència Internacional de la Formació Permanent en Ciències Aplicades, dins del marc del programa TEMPUS, en el qual la FOOT participa activament.

Val a dir que vàrem aprofitar l'oportunitat per a parlar de possibles col·laboracions, tan en matèria de recerca, com de mobilitat d'estudiants i professors, donat que tan el grau en Optometria, com la manera d'entendre la professió i les atribucions professionals dels Optometristes, són molt similars a Israel.