dimecres, 22 de desembre del 2010

Estudiants que marxaran al gener 2011


La Montse Roca, en Miquel Gallart i en David Moñino són els estudiants de mobilitat del quadrimestre vinent. La Montse ha decidit marxar a Brussel·les i Helsinki està impacient per rebre a en Miquel i en David. Esperem que tots tres tinguin experiències positives i que ens vagin explicant a distància les seves vivències.

La Silvia, la Pilar i la Núria ens quedem organitzant l’arribada i la marxa de nous estudiants i informant a tothom que vulgui anar-se’n d’erasmus.

Esperem que tinguin una bona estada!

dijous, 2 de desembre del 2010

Visita de Núria Tomás a Bruseles en el marc de mobilitat Erasmus de Professors

Amb la Marijke Diedrickx, coordinadora d’optometria i la Viviane de Vries, professora d’optometria, juntament amb altres membres de l’escola de ciències de la salut.

Durant la setmana del 22 al 26 de novembre , la HUB (Hogeschool-Universiteit Brussel) va celebrar la seva primera International Week, que portava per titol “ Poverty and social exclusion”. Hi vaig participar presentant la conferència “Visual health and social services” on s’explicava la relació de la EUOOT i el CUV amb els serveis socials , així com les accions portades a terme per la Càtedra Unesco de Visió i Desenvolupament. Apart de la participació en els seminaris generals de la setmana, també vaig impartir algunes classes específiques per a estudiants d’optometria, centrades en baixa visió i instruments. Vaig aprofitar també per animar els estudiants a que vinguin a fer una estada erasmus a Terrassa. De moment, ja tenim una estudiant de la EUOOT, la Montse Roca, que el proper quadrimestre marxarà a Bruseles. Quan inaugurarem el marcador d’estudiants Belgues entre nosaltres? Espero que aviat. I qui s’anima, d’entre els professors, a participar a la propera international week? Aneu-hi pensant!!

L’escola d’optometria està integrada a l’escola de ciències de la salut, que acaba d’estrenar edifici i gaudeixen d’unes instal·lacions modernes i molt atractives. Allà s’hi imparteix també enfermeria, teràpia ocupacional i diagnòstic per imatge; això els permet treballar de manera interdisciplinar i optimitzar recursos. Un exemple: els estudiants d’infermeria, quan fan pràctiques entre ells per posar el “gota a gota”, només poden fer servir la bossa de suero una sola vegada i utilitzen molt poc líquid. Endevineu amb què netegen les lents de contacte els estudiants d’optometria?doncs amb les bosses de suero encetades i que ja no són aptes per a altres punxades reals.

També hi va haver temps per fer una mica de vida social i de turisme per Bruseles. Si hi aneu, no deixeu de visitar les bomboneries clàssiques de la ciutat, on les idees per presentar la deliciosa xocolata semblen inesgotables. Tampoc podeu deixar de fer una ruta per la multitud de pubs clàssics, on serveixen una llista immensa de varietats de cerveses. Un consell, per el bé de la vostra salut, no us atureu a cada bomboneria, i menys encara a cada pub!!!

Per els amants dels còmics clàssics ( Tintin, Sergi Grapes, Luky Luke, Gil Pupil.la, Jan i Trencapins, barrufets....) hi ha tot un museu dedicat als dibuixants de còmics belgues: entranyable.


Un grafiti de carrer: no me’n vaig poder estar de fer la foto!!



dilluns, 25 d’octubre del 2010

L'Aleix Robert ens escriu des de Bucaramanga "la ciudad bonita"



Viatjar sempre es enriquidor, conèixer nous països, noves cultures, noves maneres de viure et fa créixer com a persona. En el cas de les mobilitats estudiantils aquest enriquiment es duplica. Ja que apart de conèixer, tens la possibilitat de integrar-te i viure el país.

En el meu cas des del primer dia que vaig arribar a Bucaramanga vaig quedar impressionat.

La flora i la fauna brota per tot arreu. Tot i estar a una ciutat et trobes rodejat de muntanyes i boscos frondosos. El clima és totalment primaveral i les pluges abundants. Com a tots els països la gastronomia es diferent, però en el cas de Colòmbia, tens la possibilitat de tastar una infinitat de fruites tropicals.

Sens dubte si he de destacar alguna cosa de Colòmbia es la hospitalitat de la seva gent, sempre estan disposats a ajudar-te, i tenen la capacitat de fer-te sentir com un més des del primer dia.

La gent llatinoamericana desprèn energia i ganes de viure, i a mesura que van passant els dies et vas empapant d’ aquesta energia. Deixes enrere el caràcter fred i estirat que ens caracteritza als catalans i aprens a gaudir de cada moment.

En l’ aspecte acadèmic, la facultat d’Optometria de la universitat Santo Tomás, es una de les més ben valorades a tot sud-amèrica, el nivell es molt bo.

La sort d’ estudiar en aquesta universitat és que l’ idioma és el castellà i això et permet entendre perfectament les classes, i aprendre moltíssim.

Per a mi les primeres setmanes van ser una mica dures però mica en mica, amb la ajuda dels companys i professors, vaig anar agafant el ritme.

Per acabar, tan sols vull animar a donar el pas a tots aquells que estigueu pensant si marxar a estudiar al estranger. ESTIC SEGUR QUE NO US EN PENEDIREU!!

Si vols una injecció de vida, MOU-TE.

Aleix Robert, tv3, Bucaramanga.



dilluns, 4 d’octubre del 2010

Eileen Preuß ens escriu des d' Aalen



Eileen Preuß, estudiant d'optometria de la Aalen University of Applied Sciences va fer una estada al CUV acollint-se al programa Erasmus-Empresa durant el curs 09-10. La seva valoració de les pràctiques al CUV és molt positiva, ja que a la seva univeristat d'origen no tenen la possibilitat de fer pràctiques amb pacients reals sota la supervisió dels propis professors de l'escola.

De fet s'ha sentit tan ben acollida a Terrassa que ha solicitat tornar el proper quadrimestre per fer algunes assignatures optatives aquesta vegada acollint-se al programa Erasmus-academic. Estrarem contents de retrobar-la

Aqui us deixem les seves paraules parlant del CUV.

I think the CUV offered me a great chance to advance my knowledge in Optics and Optometry. It gives the students the possibility to provide patients with glasses or contact lenses. Advantageous is that they are able to use practically their knowledge they got at class. Therefore they gain a comprehensive insight of customer care, because they take care for customers from every age group , who have completely different problems. According to requirements they have to conduct the appropriate eye test, which will be controlled from a Professor. Beside normal refractions and contact lens adaptations they measure the eye pressure, do colour tests, use the amsler chart, check the eye ground i.a. They work on a high optometric level and use modern instruments. It is great that the students can apply their competence and gain experience at the same time, learning from their mistakes. They are able to discuss the problems with their fellow students and help each other.


La Eileen i la Luisa Klein, també estudiant d'Aalen, durant la seva estada al CUV

dijous, 23 de setembre del 2010

Visita de Rainer Boerret a la EUOOT en el marc de mobilitat Erasmus de Professors


A la foto, Rainer Boerret amb Ester Guaus, la directora de la EUOOT

Aquesta setmana ens ha visitat el professor Rainer Boerret, actual director de l'escola d'optometria de la Aalen University of applied Sciences (Alemania). El seu marc d'expertesa està en metrologia i fabricació de lents.

En el marc de docència de l'assignatura Introducció a la recerca del Master Universitari en Optometria i Ciències de la Visió, el professor Boerret ha impartit la conferència: "Successful research -- from proposal to final result" oberta a tot l'alumnat i professorat de l'EUOOT.


Com a activitat de l'assignatura d'anglès , ha fet una classe divulgativa sobre fabricació de vidre oftàlmic, amb la finalitat que l'alumnat practiqui el fet de prendre apunts en anglès.

A banda de les activitats docents, ha mantingut reunions amb la direccció de l'escola i del CUV i s'ha interessat per el model de funcionament del CUV , ja que en el seu centre d'origen estan planificant activitats en les que l'alumnat pugui atendre pacients reals i en un futur volen engegar una clínica optomètrica.

Esperem que hagi tingut una bona estada i que ens torni a visitar en ocasions futures.

Gràcies per la visita!!
A la foto, Rainer Boerrte amb Teresa Morera, professora d'anglès de la EUOOT

dijous, 16 de setembre del 2010

La Marta i l'Andrea, a punt de marxa!

La Marta Lauroba i l'Andrea Díaz tenen la maleta a punt per marxar cap a Padova, Itàlia. Esperem que els hi vagi molt bé i que ens puguin anar explicant les seves experiències d'aquest quadrimestre de tardor en terres italianes.

L'Aleix Robert, que no surt a la foto, va començar el curs a Colombia a principis d'agost, i s'estarà tot el curs acadèmic a la Universidad Sto Tomas de Bucaramanga. És el primer dels nostres estudiants que fa mobilitat en aquesta universitat.

Els hi desitgem molta sort a tots tres, i aqui quedem atents a les seves experiencies i per donar suport en qualsevol incidència que pugui sorgir.

BON VIATGE I BONA ESTADA

Visita de Núria Tomás a Paris en el marc de mobilitat Erasmus de Professors

Durant la segona setmana de juny vaig visitar l’escola d’optometria de Univeristé Paris Sud (Orsay, França) on vaig impartir un parell de seminaris , un de baixa visió i un d’instrumentació a alumnes del Màster de ciències de la visió que s’imparteix en aquesta universitat .

També vaig aprofitar per presentar la UPC i la nostra escola entre els estudiants d’optometria, per animar-los a venir d’Erasmus, i la cosa va tenir un cert èxit, ja que el proper quadrimestre ens visitarà l’estudiant Victor Pouillot,que cursarà l’últim quadrimestre del màster a Terrassa.

Els professors del grau i del màster estan molt interessats en rebre estudiants que hi vagin a fer el treball de final de màster o de final de grau, així que ja ho sabeu, a estudiar una miqueta de francès i cap a Paris hi falta gent!

A la primera foto: amb enMarc Pananceau, director del màster a la clínica on fan exàmens visuals al treballadors de la Universitat. La legislació francesa no permet fer exàmens visuals per part d’estudiants a pacients externs.

Un laboratori mentre es feien practiques d’optometria.

Una estudiant amb les ulleres de simulació de baixa visió, intentant treure un cafè de la màquina

dimecres, 24 de març del 2010

Estudiants que han arribat aquest quadrimestre de primavera (09-10)

Aquest curs tenim una bona representació d’estudiants de mobilitat d’universitat europees

La Beatrice Bisa, la Federica Giorio i la Lara Porra de la Università degli studi di Pàdova ( Itàlia). La Heidi Aarniala, la Laura Pulkinen i la Martta Rauma de la Helsinki Metropolia University (, Finlàndia) que estan aquí coma estudiants Erasmus fent diverses assignatures. L’Eileen Preus, en Sebastian Starte i la Luisa Klein són de la Aalen University of Applied Sciences ( Alemanya) i estan fent una estada Erasmus-training en el CUV fent pràctiques clíniques i col•laborant en diversos projectes del CUV. En Sebastian no apareix a la foto, però aquí en teniu una altre de quan preparavem la seva estada desde Aalen ( maig 2009)



Benvinguts i esperem que tinguin una bona estada!!

dilluns, 15 de març del 2010

Visita de Núria Tomás a Helsinki en el marc de mobilitat Erasmus de professors



Amb Lea Moua, la responsable de relacions internacionals del campus

La setmana del 8 al 12 de març, la Helsinki Metropolia University of Applied Science va organitzar una “international week” en la que va convidar a professors de universitats europees a unes jornades centrades en

1. Ética en salut i en serveis socials

2. Multiprofessionalitat

3. Multiculturalitat

4. Accessibilitat

Jo vaig participar en l’apartat d’accesibilitat amb un seminari titulat “ accesibility for low visión patients” que vaig impartir per a estudiants de diferents estudis de grau de ciències de la salut, i un de més específic per a estudiants d’optometria. També vaig aprofitar per presentar la UPC i la nostra escola entre els estudiants d’optometria, per animar-los a venir d’Erasmus.

La Joana i les Albes juntament amb altres estudiants a classe, just abans de començar el seminari

Durant els dies d’estada vaig poder contactar amb la Joana Beltran, l’Alba Feixas i l’Alba Segarra, que ja fa un parell de mesos que batallen amb el cru hivern de Helsinki. Tot i el fred, com veieu a la foto, no perden el somriure, i per el que em van explicar estan gaudint molt de la seva estada. Vaig poder comprovar que han millorat considerablement el seu nivell d’anglès i estan aprenent una mica de finés, que això si que té mèrit!!!.

Les professores d'optometria Pia Mäkelä, Saija Flinkila, Sirpa Hämäläinen, Núria, Joana, Alba i Alba

Esperem que desprès d’aquesta visita puguem augmentar la col·laboració amb l’escola d’optometria de Helsinki, tant a nivell docent amb intercanvi d’estudiants per els treballs de grau, o de professors a fer petits seminaris, com a nivell de recerca.

Sirpa i Saija, durant el magnífic sopar que ens van oferir a tots els professors convidats

Tot i les classes i les reunions amb els professors d’optometria vaig tenir temps per fer una passejada per davant del mar... gelat. Els mediterranis quan pensem fred i neu, pensem en muntanyes, quan pensem en mar, pensem en blau i en dolces onades. A Helsinki, a l’ hivern, penses en mar i veus una planúria blanca, gelada, infinita, on la gent hi passeja i hi fa esqui de fons. Impressionant.


dimarts, 9 de març del 2010

Mobilitat a Helsinki


L'Alba Feixas, l'Alba Segarra i la Joana Beltran s'han liat la manta al cap, s'han comprat bons anoraks, guants bufandes i gorros, i apa, a Helsinki hi falta gent. Hi passaran tot el quadrimetre de primavera. Esperem que l'experiencia sigui positiva. Bona sort i ja ens ho explicareu a la tornada