dilluns, 4 de juny del 2007

Una experiència a Milan














La Sara Pastor, que actualment està al 3r any d'Òptica i Optometria ens escriu des de Milan
Milano, un dia qualsevol entre setembre ’06 i juny ’07

Recordo els primers dies d’estar per aquí... encara no sabia tot el que em passaria aquest any, ni que seria tant divertit i tant profitós. No estava nerviosa, almenys no eren nervis de “cangueli” més aviat ganes de començar amb una nova aventura, però de totes maneres estàvem tots ben ocupats amb la burocràcia, que si ja de normal és un procés lent, a Itàlia encara més.

Milano no és una ciutat molt maca, quan t’apartes del centre et trobes amb una ciutat bàsicament industrial i amb un ritme frenètic, però t’atrapa; no se si és l’experiència que estic vivint aquí que la fa especial o és que realment té moltes coses per oferir i per gaudir-la.

El sistema d’ensenyament de la universitat de Milano-Bicocca no és tan diferent del nostre, classes on el professor exposa els fonament teòrics i una part de laboratori obligatòria. El problema ve amb els exàmens... a part de que són tots orals (moment en el que s’agraeix tenir un bon nivell d’italià), hi ha un munt de convocatòries i abans de fer l’examen cal apuntar-se per internet; és un procediment que sobta al principi, però després d’un parell d’exàmens un ja s’hi habitua.

Ara el millor, amb el que em quedo, són els forts vincles que es creen amb companys de residència, de classe... i sobretot amb els viatges! És una gran oportunitat per conèixer el país que t’acull.

Anar d’Erasmus crec que et canvia com a persona, almenys una mica, ja que aprens a espavilar-te, com quan t’emancipes però amb la dificultat afegida de l’idioma que per més que diguin que l’italià és molt fàcil i s’assembla molt al català o al castellà si un no té unes mínimes bases no se’n surt tan fàcilment. També et tornes més tolerant amb totes les coses que t’envolten ja que normalment convius amb persones de diversos països amb diverses cultures, és molt enriquidor.

Espero que tots els que tinguin l’oportunitat de marxar l’aprofitin perquè val molt la pena.