dimarts, 19 de juny del 2007

Una experiència des de Helsinky: Posa un Erasmus a la teva vida


Malgrat el fred i el divertidíssim temps de lleure, els resultats acadèmics també són bons!!
Em dic Núria Baldrich, ja fa uns mesos que sóc Diplomada, i actualment estic treballant a Federoptics Bellpuig.
No hem puc queixar gens ni mica de la meva etapa d’estudiant a Terrassa, i molt menys de l’etapa de 6 mesos que vaig passar durant l’Erasmus a Finlàndia, a la Stadia Helsinki Polytechnic (gener-juny 2006).
Finlàndia, el país escandinau que funciona diferent dels altres. Per començar l’únic on l’Euro és la seva moneda, sense monarquia, però amb el Pare Noel; i amb una població d’uns 5 milions d’habitants han aconseguit que el finés sigui la seva llengua oficial, tot i la pressió que Suècia i Rússia han exercit durant la seva història. El país de la sauna i del Sol de mitjanit, de la tranquil·litat i la natura a tocar de casa.

El dia que vam arribar a Helsinki era en plena onada de fred, amb una temperatura al carrer de -25ºC. Mai m’hauria imaginat que pel simple fet d’anar pel carrer amb més capes que una ceba se’m acabarien congelant les celles i les pestanyes, ja que em vaig descuidar de tapar-les.

El primers dies van ser els més “caòtics”, papers per aquí, papers per allà, no saltar-te la parada de bus de la universitat, enrecordar-te de les cares dels de la teva classe, per saber on eren les pràctiques, la manera de funcionar del menjador. Després s’agafa la dinàmica i ja ets un més.

Durant tot el temps que dura l’Erasmus coneixes moltíssima gent, de totes parts del món, de diferents maneres de pensar, i diferents maneres de ser, però el fons el que importa es obrir la ment i passar-ho bé.
Nosaltres vivíem a un barri que estava habitat majoritàriament per estudiants i immigrants, és a dir, que no era el millor barri de la ciutat, però no tenia res a envejar a qualsevol barri de classe mitja de Catalunya.

El idioma de comunicació era l’anglès, pràcticament tota la població el parla sense problemes. Mentre que el finés és un idioma realment difícil solament vam poder aprendre les frases indispensables per sobreviure.

Al no carregar-nos de moltes assignatures, ens vam poder aprofitar de la bona situació de Finlàndia, per visitar els països veïns, Rússia, Suècia i Estònia, van ser destinacions d’alguns dels cap de setmana.

Al acabar l’Erasmus, semblava que estiguéssim a un país diferent del que havíem arribat, el Sol mai es ponia i durant tot el dia hi havia llum.

Simplement des d’aquí animo a tothom que aprofiti la oportunitat que dóna la beca Erasmus de poder fer una part dels estudis a fora. Travessar fronteres i anar a viure lluny de casa una temporada és d’aquelles coses que mai s’obliden.

Què millor per acabar-ho d’entendre veient aquest video.
http://www.youtube.com/watch?v=OwzGlRsAtak